πλαστικήχειρουργική.gr

πλαστική επανορθωτική και αισθητική χειρουργική
Βρίσκεστε εδώ: Home Αισθητική Χειρουργική Στήθος

Αύξηση μαστών

Το στήθος αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του γυναικείου σώματος, το μέγεθός του δε είναι προκαθορισμένο γενετικά. Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα διότι το στήθος τους είναι πολύ μικρό ή υπάρχει έντονη ασυμμετρία μεταξύ των δύο μαστών. Σε άλλες περιπτώσεις το στήθος μπορεί να μην έχει αναπτυχθεί φυσιολογικά ή μπορεί να έχει αλλάξει σημαντικά σε μέγεθος και σχήμα μετά από μεγάλες μεταβολές του βάρους, εγκυμοσύνη ή θηλασμό.

Η αυξητική επέμβαση του στήθους μπορεί να βελτιώσει το μέγεθος και το σχήμα του στήθους με τη χρήση ειδικών ενθεμάτων από σιλικόνη που τοποθετούνται πίσω από το μαστό. Αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής και υπολογίζεται ότι σε παγκόσμια κλίμακα πάνω από 3 εκατομμύρια γυναίκες έχουν κάνει αύξηση στήθους τα τελευταία 35 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα: Αύξηση μαστών

Ασφάλεια των ενθεμάτων σιλικόνης

Σκοπός του άρθρου αυτού είναι να λύσει τυχόν απορίες σας σχετικά με τα ενθέματα σιλικόνης, και να σας δώσει μερικές γενικές πληροφορίες για το τι είναι η σιλικόνη και πώς χρησιμοποιείται στην ιατρική.

Τα ενθέματα σιλικόνης είναι ένα ιατρικό υλικό που χρησιμοποιείται για την αύξηση, την αποκατάσταση ή τη βελτίωση του σχήματος του μαστού. Οι βασικές εφαρμογές του είναι η αποκατάσταση του μεγέθους, του σχήματος και της αίσθησης του μαστού της γυναίκας μετά από μαστεκτομή, για τη διόρθωση συγγενών διαταραχών και ανωμαλιών του θωρακικού τοιχώματος, για την αύξηση του μεγέθους του στήθους για καθαρά αισθητικούς λόγους, και για τη δημιουργία στήθους σε περιπτώσεις παρενδυτικών ασθενών ή σε αλλαγή φύλου

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το εξωτερικό περίβλημα όλων των ενθεμάτων σιλικόνης αποτελείται από συμπαγή ελαστική σιλικόνη. Το περιεχόμενο των ενθεμάτων ποικίλει και συνήθως αποτελείται από γέλη (gel) σιλικόνης ή φυσιολογικό ορό. Τα ενθέματα με γέλη σιλικόνης είναι σήμερα τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα στην Ευρώπη λόγω του πολύ ανώτερου αισθητικού αποτελέσματος που προσφέρουν.

Διαβάστε περισσότερα: Ασφάλεια των ενθεμάτων σιλικόνης

Αύξηση μαστών με μεταμόσχευση λίπους

Αύξηση μαστών με μεταμόσχευση λίπους

Ανόρθωση μαστών (Μαστοπηξία)

Πολλές γυναίκες ανακαλύπτουν μετά τον τοκετό ή το θηλασμό ότι το στήθος τους χάνει το σχήμα και τη σφριγηλότητά του και αρχίζει να «κρεμάει».

Το ίδιο όμως αποτέλεσμα επέρχεται ακόμα και αν δεν έχει μεσολαβήσει εγκυμοσύνη, λόγω της βαρύτητας και των μεγάλων αυξομειώσεων του βάρους, καθώς το δέρμα με την πάροδο του χρόνου χάνει την ελαστικότητά του.

Διαβάστε περισσότερα: Ανόρθωση μαστών (Μαστοπηξία)

Μείωση μαστών

Το μέγεθος του γυναικείου στήθους επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων η κληρονομικότητα, οι ορμονικές μεταβολές και το σωματικό βάρος. Έτσι, σε πολλές γυναίκες δημιουργούνται προβλήματα νωρίς στην εφηβική ηλικία, λόγω κληρονομικότητας, ενώ σε άλλες τα προβλήματα εμφανίζονται αργότερα, κατά τη μέση ηλικία, λόγω των μεταβολών των ορμονών.

Ανεξαρτήτως της αιτιολογίας όμως, τα προβλήματα που δημιουργούνται από το υπερβολικά μεγάλο στήθος είναι κοινά: πόνος στην πλάτη ή τον αυχένα, ραβδώσεις στους ώμους από το στηθόδεσμο λόγω του βάρους, εξανθήματα και ερεθισμοί κάτω από τους μαστούς, δυσκολίες στο ντύσιμο και βεβαίως ψυχολογικά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα: Μείωση μαστών

Διόρθωση ασυμμετρίας μαστών

Διόρθωση ασυμμετρίας μαστών

Σπάνιες διαταραχές του μαστού

Σπάνιες διαταραχές του μαστού

Διόρθωση σωληνωτών μαστών

Διόρθωση σωληνωτών μαστών

Αποκατάσταση μαστού

Αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή

Γυναικομαστία

Η γυναικομαστία είναι η υπερτροφία των μαστών στον άνδρα. Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση που παρατηρείται κυρίως κατά την περίοδο της εφηβείας και αποτελεί συγγενή ανωμαλία της διάπλασης. Η γυναικομαστία, αν και συζητάται σπάνια, είναι εντούτοις αρκετά συχνή. Προσβάλλει μέχρι και το 60% των εφήβων και μπορεί να αφορά μόνο τον ένα μαστό ή και τους δύο. Παρά το ότι για την αιτιολογία της έχουν ενοχοποιηθεί διάφορα φάρμακα και παθήσεις, στην πλειονότητα των περιπτώσεων η αιτιολογία είναι άγνωστη, και η πάθηση χαρακτηρίζεται ως ιδιοπαθής.

Η γυναικομαστία μπορεί να προκαλέσει στον έφηβο ψυχολογικά προβλήματα σχετικά με την εμφάνισή του, επηρεάζοντας παράλληλα και την ανδρική αυτοπεποίθησή του. Στις περιπτώσεις αυτές η επέμβαση για τη διόρθωση της γυναικομαστίας μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια.

Η διάγνωση της γυναικομαστίας είναι σχετικά απλή και περιλαμβάνει υπερηχογράφημα των μαστών καθώς και κάποιες εξετάσεις αίματος για τον αποκλεισμό παθολογικού υποστρώματος.

Διαβάστε περισσότερα: Γυναικομαστία

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας!
(Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού.)
Καλέστε στο 210-3612681 ή Στείλτε μας μήνυμα
Email (*)
Email is required.
Μήνυμα (*)
Message is Required.
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Captcha is not correct. Please try again.
  

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο
Ρωτήστε τον Κο. Ζαμπάκο.
Στείλτε τα ερωτήματά σας για να λάβετε απάντηση απευθείας από τον Κο. Ζαμπάκο,
ή καλέστε στο 210-3612681
Η ερώτηση αφορά (*)

Παρακαλούμε επιλέξτε το ιατρείο που σας ενδιαφέρει
Όνομα (*)
Please type your Full Name.
Email (*)
Please type your valid email.
Ερώτηση (*)
Please type your question.
Όροι: Η ταυτοτητά σας θα παραμείνει εμπιστευτική, η ερώτησή σας όμως καθώς και η απάντηση του Κου Ζαμπάκου μπορεί να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας για την ενημέρωση και άλλων ασθενών.
Αποδοχή των όρων (*)
Please accept the Terms
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Invalid answer to security question. Please try again.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ