πλαστικήχειρουργική.gr

πλαστική επανορθωτική και αισθητική χειρουργική
Βρίσκεστε εδώ: Home Ερωτήσεις Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Εσείς μας ρωτάτε, εμείς απαντάμε.

Προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε τις πιο συχνές ερωτήσεις που μας κάνουν οι ασθενείς μας, μαζί με τις απαντήσεις μας.

Διατηρούμε το δικαίωμα να δημοσιεύσουμε ερωτήσεις που μας αποστέλλετε, μαζί με τις απαντήσεις μας, αφού πρηγουμένως αφαιρέσουμε πληροφορίες που μπορεί να αποκαλύψουν την ταυτότητα των ασθενών μας.
Είμαι κατάλληλος ασθενής για πλαστική χειρουργική;

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής είναι άτομα με καλή κατάσταση υγείας, που έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για την εμφάνισή τους. Κατά τη διάρκεια της πρώτης επαφής μας είναι σημαντικό να μιλήσετε ανοιχτά και ειλικρινά για το τι σας προβληματίζει και το τι θα θέλατε να πετύχετε, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μια ρεαλιστική αξιολόγηση του προβλήματος και να βρούμε τη λύση που σας ταιριάζει καλύτερα.

Ποια είναι η πιο κατάλληλη ηλικία για πλαστική χειρουργική;

Οι ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες έχουν θεσπίσει μια σειρά από κατευθυντήριες γραμμές που βοηθούν τους πλαστικούς χειρουργούς να καθορίσουν τα ηλικιακά όρια για κάθε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Υπάρχουν όμως και εξατομικευμένοι παράγοντες που παίζουν σημαίνοντα ρόλο στις αποφάσεις του πλαστικού χειρουργού σχετικά με τη θεραπεία του κάθε ασθενούς, γι'αυτό και ο μόνος τρόπος να καθορίσουμε το πότε είναι η καταλληλότερη ηλικία για μια επέμβαση είναι η αναλυτική συζήτηση του προβλήματος που αντιμετωπίζετε.

Έχω ιδιωτική ασφάλεια. Μπορεί η ασφάλειά μου να καλύψει το κόστος της επέμβασης;

Εάν η επέμβαση που θα κάνετε είναι επανορθωτικής φύσεως, τότε η ασφάλειά σας θα πρέπει να σας καλύψει. Εάν όμως η επέμβαση που θέλετε να κάνετε είναι αισθητικής φύσεως, τότε δεν καλύπτεται από την ασφάλειά σας.

Πόσες ημέρες θα πρέπει να μείνω στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση;

Οι περισσότερες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής πραγματοποιούνται ως επεμβάσεις ημερήσιας νοσηλείας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε συνήθως να επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα.

Εξαίρεση αποτελούν επεμβάσεις που παίρνουν αρκετές ώρες, ή επιβαρύνουν περισσότερο τον οργανισμό, ή όταν συνδυάζονται ταυτόχρονα περισσότερες της μίας επεμβάσεις.

Ανεξαρτήτως του είδους της επέμβασης στην οποία υποβάλλονται, εξαίρεση αποτελούν επίσης ασθενείς που μένουν μόνοι τους, ασθενείς που έρχονται από μακρυά και ασθενείς με προβλήματα υγείας που χρειάζονται στενή παρακολούθηση.

Μαζί θα αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο και ασφαλέστερο για εσας.

Πόσα είδη αναισθησίας υπάρχουν;

Υπάρχουν τέσσερα βασικά είδη αναισθησίας: τοπική, περιοχική, μέθη και γενική.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Ποιος θα μου χορηγήσει την αναισθησία;

Η τοπική αναισθησία χορηγείται συνήθως από τον χειρουργό.

Η περιοχική αναισθησία μπορεί να χορηγηθεί από τον χειρουργό (π.χ. στον καρπό ή στον αγκώνα), ή από τον αναισθησιολόγο (π.χ. στη μασχάλη, στην επισκληρίδιο ή στη ραχιαία αναισθησία).

Η μέθη και η γενική αναισθησία χορηγούνται πάντα από τον αναιαθησιολόγο.

Είναι ασφαλής η αναισθησία;

Χάρη στις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της αναισθησιολογίας, οι κίνδυνοι της αναισθησίας είναι πάρα πολύ μικροί. Τα τελευταία 25 χρόνια, οι θάνατοι που σχετίζονται με την αναισθησία μειώθηκαν από 2 ανά 10.000 αναισθησίες σε 1 ανά 300.000 αναισθησίες.

Για να αντιληφθείτε πόσο μικρό είναι αυτό το ποσοστό, ο κίνδυνος θανάτου από τροχαίο είναι 1:42.000, και ο κίνδυνος να σας χτυπήσει κεραυνός κατά τη διάρκεια της ζωής σας είναι 1:10.000.

Ορισμένα προβλήματα υγείας, όπως η καρδιακή νόσος, η υπέρταση και η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσουν τους κινδύνους κατά την αναισθησία. Ακόμα και στις περιπτώσεις αυτές όμως οι αναισθησιολόγοι είναι εκπαιδευμένοι να βοηθούν τους ασθενείς να ανταπεξέλθουν με ασφάλεια ακόμα και σε πολύ σοβαρές επεμβάσεις.

Μπορώ να συνεχίσω να παίρνω κανονικά τα φάρμακά μου πριν το χειρουργείο;

Είναι σημαντικό να μας αναφέρετε με λεπτομέρειες τα φάρμακα που παίρνετε ώστε να μπορέσουμε να σας συμβουλέψουμε ποια φάρμακα πρέπει να διακόψετε και ποιά όχι.

Παραδείγματα φαρμάκων που συχνά λαμβάνουν οι ασθενείς μας είναι:
Η Ασπιρίνη, το Salospir και το Plavix είναι φάρμακα που μειώνουν την πηκτικότητα του αίματος. Χορηγούνται συνήθως σε ασθενείς με καρδιακά ή αγγειακά προβλήματα. Λόγω της δράσης τους μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία. Εάν παίρνετε κάποιο από αυτά τα φάρμακα θα πρέπει να μας ενημερώσετε. Η απόφαση αν η λήψη τους πρέπει να διακοπεί εξαρτάται από το λόγο για τον οποίο τα παίρνετε και από το είδος της επέμβασης που θα κάνετε.

Τα διουρητικά χορηγούνται συχνά για την αντιμετώπιση της υπέρτασης. Τα φάρμακα αυτά μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα ηλεκτρολυτών στο αίμα. Εάν λαμβάνετε διουρητικά, ίσως να χρειαστεί να να ελέγξουμε τους ηλεκτρολύτες σας πριν την επέμβαση.

Ο σαχκαρώδης διαβήτης αντιμετωπίζεται με φάρμακα από το στόμα ή με ενέσεις ινσουλίνης. Εάν λαμβάνετε αγωγή για το σακχαρώδη διαβήτη το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να τη διακόψετε αμέσως πριν το χειρουργείο και να λάβετε ινσουλίνη από τον ορό για τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου σας.

Παίρνω μόνο κάποια φυτικά φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής. Θα πρέπει να τα διακόψω;

Τα φυτικά και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, αλλά και τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες μπορεί να έχουν σημαντικές αλληλεπιδράσεις με τα φάρμακα της αναισθησίας ή να επηρεάσουν την εξέλιξη της επέμβασής σας.

Φαίνεται ότι κάποια φυτικά φάρμακα μπορεί να παρατείνουν τη δράση ορισμένων αναισθητικών φαρμάκων, ενώ άλλα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αιμορραγίας ή να προκαλέσουν αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να μας ενημερώσετε για οποιοδήποτε φάρμακο ή συμπλήρωμα διατροφής παίρνετε.

Γιατί πρέπει να είμαι νηστικός/νηστική πριν το χειρουργείο;

Όταν χορηγείται μέθη ή γενική αναισθησία τα περισσότερα αντανακλαστικά χαλαρώνουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το περιεχόμενο του στομάχου να μπορεί εύκολα να παλινδρομήσει προς τα πάνω, στον οισοφάγο και το στόμα, και από εκεί μπορεί να φτάσει ακόμα και στην τραχεία και τους πνεύμονες. Και επειδή τα υγρά του στόμαχου περιέχουν οξύ, εάν τυχόν φτάσει το περιεχόμενο του στομάχου στους πνεύμονες, αυτό μπορεί να προκαλέσει έναν βαρύ τύπο πνευμονίας που λέγεται πνευμονία από εισρόφηση.

Επιτρέπεται να καπνίζω πριν και μετά το χειρουργείο;

Το κάπνισμα είναι μια συνήθεια που έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στον οργανισμό, τόσο όσον αφορά την αναισθησία, αλλά και όσον αφορά την επούλωση του οργανισμού. Οι ουσίες που περιέχει το κάπνισμα, όπως η νικοτίνη, μειώνουν τη ροή του αίματος στο δέρμα και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές κατά την επούλωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, η επίπτωση του καπνίσματος μπορεί να είναι τόσο μεγάλη, που το δέρμα μπορεί ακόμα και να νεκρωθεί.

Διακόψτε το κάπνισμα τουλάχιστον ένα μήνα πριν και 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση, και προσπαθήστε να αποφύγετε το παθητικό κάπνισμα. Σημειώστε επίσης ότι τα υποκατάστατα του τσιγάρου που περιέχουν νικοτίνη μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνα, γι'αυτό αποφύγετέ τα.

end faq

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας!
(Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού.)
Καλέστε στο 210-3612681 ή Στείλτε μας μήνυμα
Email (*)
Email is required.
Μήνυμα (*)
Message is Required.
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Captcha is not correct. Please try again.
  

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο
Ρωτήστε τον Κο. Ζαμπάκο.
Στείλτε τα ερωτήματά σας για να λάβετε απάντηση απευθείας από τον Κο. Ζαμπάκο,
ή καλέστε στο 210-3612681
Η ερώτηση αφορά (*)

Παρακαλούμε επιλέξτε το ιατρείο που σας ενδιαφέρει
Όνομα (*)
Please type your Full Name.
Email (*)
Please type your valid email.
Ερώτηση (*)
Please type your question.
Όροι: Η ταυτοτητά σας θα παραμείνει εμπιστευτική, η ερώτησή σας όμως καθώς και η απάντηση του Κου Ζαμπάκου μπορεί να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας για την ενημέρωση και άλλων ασθενών.
Αποδοχή των όρων (*)
Please accept the Terms
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Invalid answer to security question. Please try again.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ