πλαστικήχειρουργική.gr

πλαστική επανορθωτική και αισθητική χειρουργική
Βρίσκεστε εδώ: Home Επανορθωτική Χειρουργική Μαστός Μείωση μαστών

Μείωση μαστών

Το μέγεθος του γυναικείου στήθους επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων η κληρονομικότητα, οι ορμονικές μεταβολές και το σωματικό βάρος. Έτσι, σε πολλές γυναίκες δημιουργούνται προβλήματα νωρίς στην εφηβική ηλικία, λόγω κληρονομικότητας, ενώ σε άλλες τα προβλήματα εμφανίζονται αργότερα, κατά τη μέση ηλικία, λόγω των μεταβολών των ορμονών.

Ανεξαρτήτως της αιτιολογίας όμως, τα προβλήματα που δημιουργούνται από το υπερβολικά μεγάλο στήθος είναι κοινά: πόνος στην πλάτη ή τον αυχένα, ραβδώσεις στους ώμους από το στηθόδεσμο λόγω του βάρους, εξανθήματα και ερεθισμοί κάτω από τους μαστούς, δυσκολίες στο ντύσιμο και βεβαίως ψυχολογικά προβλήματα.

Σύνοψη

Αναισθησία
Γενική Αναισθησία

Νοσηλεία
1 ημέρα

Επιστροφή στην εργασία
7-10 ημέρες

Πλήρης ανάρρωση
4-6 εβδομάδες

Μαρτυρίες

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και το προσωπικό σας για την ιδιαίτερα επαγγελματική αντιμετώπιση που είχα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ελλάδα."

Περισσότερα

Breast Reduction

Σε ορισμένες πάλι γυναίκες μπορεί να υπάρχει έντονη ασυμμετρία μεταξύ των δύο μαστών, με τον ένα να είναι πολύ μεγαλύτερος του άλλου.

Η επέμβαση της μείωσης των μαστών έχει σαν στόχο τη μείωση του μεγέθους των μαστών, αφαιρώντας λίπος, μαζικό αδένα και δέρμα, κάνοντας το στήθος μικρότερο, ελαφρύτερο και πιο «στητό». Ταυτόχρονα μπορεί να μειώσει το μέγεθος της θηλαίας άλω και να τη μεταφέρει σε ψηλότερη θέση.

Χρειάζονται ειδικές εξετάσεις πριν την επέμβαση;

Mammogram

Πριν από κάθε επέμβαση στο μαστό θα πρέπει να γίνει έλεγχος του μαστού για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων. Ανάλογα με την ηλικία και το οικογενειακό ιστορικό μπορεί να απαιτηθεί υπερηχογράφημα μαστών ή μαστογραφικός έλεγχος ή και τα δύο.

Πώς γίνεται η μείωση των μαστών;

Τα δεδομένα για κάθε ασθενή είναι διαφορετικά, και κατά συνέπεια και η χειρουργική προσέγγιση μπορεί να διαφέρει. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί 2-3 ώρες.

Breast Reduction

Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται μία τομή γύρω από τη θηλή, μία δεύτερη τομή που κατεβαίνει κάθετα από τη θηλή προς την πτυχή κάτω από το μαστό και τέλος μία οριζόντια τομή ακριβώς στην υπομάστιο πτυχή, σχηματίζοντας ένα ανάποδο «Τ». Η περίσσεια λίπους, μαζικού αδένα και δέρματος αφαιρείται, η θηλή και η άλως μετακινούνται ψηλότερα και το δέρμα κλείνεται γύρω από το μαστό δημιουργώντας ένα στήθος μικρότερο, νεανικότερο και πιο «στητό». Σε ορισμένες περιπτώσεις το οριζόντιο σκέλος της τομής μπορεί να είναι μικρό ή ακόμα και να μην υπάρχει καθόλου.

Breast Reduction

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά λιποαναρρόφηση για τη βελτίωση του σχήματος του μαστού στην περιοχή της μασχάλης.

Σε εξαιρετικές περιπτωσεις με πολύ μεγάλους μαστούς, οι θηλές και οι άλω μπορεί να χρειαστεί να αποκοπούν τελείως από το μαστό πριν τοποθετηθούν πάλι στη νέα τους θέση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αιμάτωσή τους. Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να επηρεαστούν η αισθητικότητα των θηλών και η ικανότητα θηλασμού.

Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως εσωτερικά και απορροφήσιμα, ενώ συνήθως τοποθετούνται και δύο λεπτές παροχετεύσεις για την πρόληψη δημιουργίας αιματώματος.

Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η επέμβαση διαρκεί περίπου 3 ώρες και η παραμονή στο νοσοκομείο είναι συνήθως 1 ημέρα. Οι παροχετεύσεις αφαιρούνται την επομένη του χειρουργείου, η επίδεση αλλάζεται και μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας.

Μετεγχειρητικά απαιτείται η χρήση ενός άνετου σουτιέν χωρίς μπανέλες (αθλητικό ή σουτιέν θηλασμού) για ένα περίπου μήνα. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι συνήθως ήπιος και αντιμετωπίζεται με αναλγητικά τύπου Lonarid.

Αρχικά παρατηρείται κάποιο οίδημα το οποίο υποχωρεί μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες και το στήθος παίρνει την τελική μορφή του. Οι ουλές αρχικά είναι κόκκινες και λίγο σκληρές και σιγά σιγά μαλακώνουν, γίνονται ροζ και τελικά ασπρίζουν αφήνοντας ελάχιστο σημάδι. Η διαδικασία αυτή της ωρίμανσης των ουλών διαρκεί αρκετούς μήνες αλλά μπορεί να επιταχυνθεί με καθημερινό μασάζ.

Η αισθητικότητα γύρω από τη θηλή αρχικά μπορεί να είναι λίγο μειωμένη, αλλά επανέρχεται συνήθως μέσα σε μερικούς μήνες.

Τι μπορεί να πάει στραβά;

Τα συχνότερα προβλήματα σχετίζονται με μόλυνση του τραύματος, αν και χορηγείται πάντα προφυλακτική αντιβίωση. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, μπορεί να καθυστερήσει λίγο η επούλωση, αλλά το τελικό αποτέλεσμα συνήθως δεν επηρεάζεται. Σε περιπτώσεις πολύ μεγάλων μαστών ή σε περιπτώσεις γυναικών που καπνίζουν, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στην αιμάτωση των θηλών και των άλω. Στις περπτώσεις αυτές οι θηλές και οι άλω μπορεί να χρειαστεί να αποκοπούν τελείως από το μαστό πριν τοποθετηθούν πάλι στη νέα τους θέση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αιμάτωσή τους. Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να επηρεαστούν η αισθητικότητα των θηλών και η ικανότητα θηλασμού. Σπανίως μπορεί να συμβεί μικρή αιμορραγία που μπορεί να απαιτήσει αντιμετώπισή της μέσα στο χειρουργείο. Η δημιουργία ουλών δεν θεωρείται επιπλοκή, και όπως ήδη αναφέρθηκε, αυτές με τον καιρό ωριμάζουν και τελικά γίνονται συνήθως ανεπαίσθητες.

Πότε μπορώ να επανέλθω στις φυσιολογικές δραστηριότητές μου;

Ήδη από την 1η-2η ημέρα μετά την επέμβαση μπορείτε να κυκλοφορείτε ελεύθερα αλλά καλό θα ήταν να μην κάνετε δουλειές για 1-2 εβδομάδες. Επιστροφή σε ελαφρά εργασία συνιστάται μετά από δύο εβδομάδες, ενώ πλήρης επάνοδος στις δραστηριότητές σας αναμένεται μετά από 4-6 εβδομάδες.

Breast Reduction

Pictures (c) ASPS, ASAPS, AAFPRS, ADAM, Allergan

Κατεβάστε το ενημερωτικό μας έντυπο σε μορφή PDF

Μοιραστείτε το
FaceBook  Twitter  

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας!
(Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ένα ραντεβού.)
Καλέστε στο 210-3612681 ή Στείλτε μας μήνυμα
Email (*)
Email is required.
Μήνυμα (*)
Message is Required.
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Captcha is not correct. Please try again.
  

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο

Ρωτήστε τον Κο Ζαμπάκο
Ρωτήστε τον Κο. Ζαμπάκο.
Στείλτε τα ερωτήματά σας για να λάβετε απάντηση απευθείας από τον Κο. Ζαμπάκο,
ή καλέστε στο 210-3612681
Η ερώτηση αφορά (*)

Παρακαλούμε επιλέξτε το ιατρείο που σας ενδιαφέρει
Όνομα (*)
Please type your Full Name.
Email (*)
Please type your valid email.
Ερώτηση (*)
Please type your question.
Όροι: Η ταυτοτητά σας θα παραμείνει εμπιστευτική, η ερώτησή σας όμως καθώς και η απάντηση του Κου Ζαμπάκου μπορεί να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας για την ενημέρωση και άλλων ασθενών.
Αποδοχή των όρων (*)
Please accept the Terms
Ερώτηση ασφαλείας Ερώτηση ασφαλείας   Ανανέωση
Invalid answer to security question. Please try again.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ